Önismerettel a sikeres jövőért

KamaszMentor

KamaszMentor

Julcsi

Tanácsadás és tehetséggondozás (esetleírás)

2020. november 08. - Zsuzsa Kozákné

johannes-krupinski-ynduwnepzwo-unsplash.jpg (Photo by Johannes Krupinski on Unsplash)

 

 

 

 

Julcsi nagy mozgásigényű tini, elhivatottan sportol. Jó tanuló. 3 testvére van, ő 2. a testvérsorban. Az első találkozásunkkor biztos voltam benne, hogy ha valakinek, hát neki a technikumot fogom ajánlani, ahol szakmát is tanulhat. Aztán, ahogyan egyre jobban megismertem, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy Julcsi nagyon jól átlát és megért struktúrákat, rendszerben gondolkodik. Miután ezt felismertem - megtartva a tanácsadás tematikájának főbb elemeit -, egy kicsit magasabb szinten kezdem foglalkozni vele. Döntési-  flow-, stressz- és egyéb elméletekről, a munkaerőpiaci változásokról, digitalizációról stb. tanultunk. Egyébként mindig szó van ezekről a témákról, csak a hangsúlyok mások. Pl. Gabinál, akiről korábban írtam, kevesebbet beszéltem a munkaerőpiacról, mert ő tudta, hogy mi akar lenni, csak az oda vezető utat kellett átbeszélni, és megerősíteni, hogy tényleg ez a neki való választás.

Julcsinál pedig sokat beszéltünk arról, hogy hogyan működik a munkaerőpiac, milyen változások vannak folyamatban, és mi várható az elkövetkezendő 10 évben. Úgy vélem, hogy Julcsinak remek képességei vannak egy vállalkozói pálya viteléhez, ezért most ebbe az irányba építkezünk. Nála érzem legjobban, hogy amit csinálok, az nem egyszerűen pályatanácsadás, hanem egyfajta mentorálás, tehetséggondozás is.

Imádok tehetséges fiatalokkal foglalkozni! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr7016277740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása