Önismerettel a sikeres jövőért

KamaszMentor

KamaszMentor

6 hasznos tanács, hogy megtaláld a neked való munkát

2019. július 15. - Zsuzsa Kozákné
Daniel H.Pink: Johnny Bunk kalandjai


Egy szuper könyv zanzáját hoztam el nektek! A könyv műfaja: karriermanga, amely a munka világában való érvényesüléshez ad tanácsokat. A fejezetek végén összefoglalt tanulságok, amelyeket egy fiatal srác munkahelyi csetlés-botlásaiból tanulhatunk (kiegészítve saját gondolatokkal): 

  1. Nem létezik terv – csak hisszük, hogy X-ből Y következik, abból pedig Z és így tovább.
    Az élet nem számtanpélda. Nem tudhatjuk, mi lesz 10, 20, 30 év múlva. A világ folyamatosan változik, cégek, szakmák szűnnek meg stb. Mi is változunk, felfedezhetünk magunkban egy addig rejtett tehetséget, külföldre költözhetünk stb.
  2. Az erős pontjaiddal törődj, ne a gyengékkel!

    A sikeres emberek nem próbálnak meg jobbá válni abban, ami nem megy nekik. Azt használják ki maximálisan, amiben jók. Csíkszentmihályi Mihály Flow elmélete szerint a Flow, avagy áramlat az a mentális állapot, amelyben az ember teljes mértékben elmerül abban, amit csinál. Megtelik energiával, átadja magát az adott tevékenységnek és teljes erővel a sikerre koncentrál. Ezt a tevékenységet kell megtalálnunk.
  3. Nem te számítasz. – Hanem az ügyfeled, a vásárlód. A legsikeresebb emberek azzal teszik jobbá az életüket, hogy jobbá teszik mások életét. Segítenek az ügyfélnek egy probléma megoldásában. Erre kell koncentrálnunk az erőnket és tehetségünket.
  4. A kitartás többet ér a tehetségnél. – A makacs kitartás óriási megtérülést hoz. Sokszor azok érik el a legtöbbet, akik akkor is kitartanak, amikor mások feladják. Használják a fejüket, de hallgatnak a szívükre is, és tudnak várni. Gyakorolnak, edzenek, próbálnak. Kitartással egy kicsivel növelni tudod a teljesítményedet, ami még kitartóbbá tesz. Belső motiváció: amikor nem azért csinálsz valamit, hogy külső jutalomban részesülj, hanem azért, mert szívesen csinálod.
  5. Kövess el kiváló hibákat! – A legsikeresebb emberek látványos hibákat ejtenek, amelyekből tanulnak, tapasztalatot szereznek és fejlődnek. Így közelebb kerülnek a kiválósághoz.
    A tanulságok révén szerzett haszon meghaladja a hiba által bekövetkezett veszteségeket.
  6. Hagyj nyomot magad után! – Életünk véges, ezért keressünk rajtunk túlmutató célokat, amikkel jobbá tehetjük környezetünket, segítünk másokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr4114948334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása